25.11.2016 15:48

Pastoor wil Verhaar het liefst niet wisselen

Hij verkeert de laatste weken niet in grootse vorm, maar Thomas Verhaar hoeft niet bang te zijn dat hij wordt geslachtofferd door Alex Pastoor. De trainer van Sparta Rotterdam is blij met de 28-jarige aanvaller, die soms uit het niets wedstrijden kan beslissen.

In gesprek met RTV Rijnmond legt Pastoor uit waarom hij spelers als Verhaar en Loris Brogno het liefst altijd laat staan. "Achterin het veld moet je uit kunnen gaan van een bepaalde degelijkheid waar spelers aan moeten voldoen, zowel verdedigend als aanvallend. Het aanvallende deel van het speelveld zijn spelers, en dan met name Verhaar en Brogno, die iets extra's kunnen doen, een goal maken. Daarom wissel je ze liever überhaupt niet."

Als er iemand op de bank zit die iets teweeg kan brengen, dan overweegt Pastoor wel om spelers als Verhaar en Brogno te wisselen. "Maar dan alleen om de weg vrij te maken voor andere spelers. Anders niet, of in ieder geval lang wachten. Een reden om ze wel te wisselen is als ze hun rol als teamspeler marginaal vervullen. Maar dan nog, als het niet hoeft dan niet. Ze kunnen onzichtbaar zijn, maar toch een wedstrijd beslissen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner