25.11.2016 20:11

Sneijder helpt Galatasaray langs Bursaspor

Wesley Sneijder heeft Galatasaray vrijdag in de Turkse voetbalcompetitie aan de overwinning geholpen tegen Bursaspor: 3-1. De Nederlandse middenvelder bracht zijn ploeg in de 55e minuut op voorsprong (2-1). Sneijder krulde de bal uit een vrije trap, ver buiten het zestienmetergebied, over de muur van spelers in het doel.

Via Kubilay Kanatsizkus nam Bursaspor in Istanbul na een klein kwartier spelen de leiding. De gelijkmaker kwam in de 31e minuut op naam van Yasin Oztekin. Na de treffer van Sneijder scoorde invaller Eren Derdiyok diep in blessuretijd nog voor de thuisploeg, waar trainer Jan Olde Riekerink ook Nigel de Jong een basisplaats had gegeven. Bij Bursaspor stond met Joshua John eveneens een Nederlandse speler aan de aftrap.

Galatasaray steeg door de overwinning van de vijfde naar de derde plaats. Koploper Basaksehir, dat zaterdag op bezoek gaat bij Besiktas, heeft zes punten meer.