26.11.2016 16:09

De Mos uit forse kritiek op 'slapende' Willems

Aad de Mos (r.) is aanwezig als analyticus bij een wedstrijd van PSV. (20-09-2016)
Aad de Mos (r.) is aanwezig als analyticus bij een wedstrijd van PSV. (20-09-2016)

Aad de Mos heeft een dringend advies voor PSV-trainer Phillip Cocu. Volgens de analyticus moet de landskampioen van het afgelopen seizoen veel meer gebruik maken van de talentvolle jongelingen in de Eindhovense selectie.

PSV draait de laatste weken erg moeizaam en vooral het maken van doelpunten blijkt lastig voor de Eindhovenaren. De Mos heeft wel een oplossing in gedachten. "Iemand zoals Sam Lammers moet je een keer vanaf het begin laten spelen", stelt de oud-trainer in gesprek met de NOS. "Desnoods zet je Luuk de Jong dan op de bank, maar op die manier creëer je wel iets, een ander elan. Hetzelfde geldt voor Dante Rigo, een uitstekende speler."

De Mos heeft ook een boodschap voor Jetro Willems, die dit seizoen geen goede indruk maakt. De analyticus hoopt dat de vleugelverdediger beseft dat hij harder moet werken. "Hij is fysiek gewoon niet goed. Ik kan niet in het hoofd van Willems kijken, maar het lijkt erop alsof sommige spelers denken met minder inspanning tot prestaties te kunnen komen. Willems is ontzettend talentvol. Maar het lijkt erop alsof hij compleet in slaap is gevallen."

Doordat PSV de laatste tijd moeizaam tot scoren komt, staat de positie van spits Luuk de Jong ter discussie. Volgens De Jong gaat de kritiek op de aanvalsleider van PSV te ver. Laten we ophouden over De Jong, er is op iedereen wel wat aan te merken. Ik snap dat iedereen snel bij hem uitkomt als het niet goed gaat. De Jong is aanvoerder, heeft zijn woordje klaar en hij was de afgelopen twee seizoenen succesvol. Hij staat sowieso veel in de picture, dus dan krijgt hij nu ook alles over zich heen. Ik vind het overtrokken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner