26.11.2016 18:11

Ronaldo helpt Real Madrid langs Sporting Gijón

Cristiano Ronaldo (r.) kan juichen tijdens het competitieduel Real Madrid - Sporting Gijón (26-11-2016).

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zaterdagmiddag aan een overwinning op Sporting Gijón geholpen. De Portugees, die vorige week een hattrick scoorde tijdens het competitieduel met Atlético Madrid (3-0 winst), scoorde er zaterdagmiddag 'slechts' twee.

Al na vijf minuten mocht Ronaldo in Santiago Bernabéu aanleggen voor een strafschop. De Portugees bleef rustig vanaf elf meter en verschalkte Sporting Gijón-doelman Diego Mariño. Dertien minuten later was het opnieuw raak voor Ronaldo. Op aangeven van Nacho Fernández kopte Ronaldo zijn tiende competitietreffer van het seizoen tegen de touwen.

Real Madrid hoefde enkel nog de overwinning te trekken, maar dat bleek niet eenvoudig. Via Carlos Carmona kwam Sporting Gijón nog voor de rust terug in de wedstrijd. Twaalf minuten voor het eindsignaal kreeg Sporting Gijón zelfs een opgelegde mogelijkheid om een gelijkspel uit het vuur te spelen, maar Duje Čop verzuimde om een strafschop achter Real Madrid-doelman Keylor Navas te schieten.