27.11.2016 09:59

Pepe wil zijn carrière afsluiten bij Real Madrid

Pepe hoopt op een langer verblijf bij Real Madrid. De 33-jarige verdediger is in het bezit van een aflopend contract, maar blijft het liefst nog jaren spelen in het Estadio Santiago Bernabéu. "Ik wil hier mijn loopbaan beëindigen."

Real Madrid boekte zaterdag een 2-1 zege op Sporting Gijón en heeft daardoor de koppositie in de Primera División stevig in handen. Pepe maakte in het duel zijn rentree na een spierblessure, die hem een maand langs de kant hield. Trainer Zinédine Zidane posteerde de Portugees in het centrum van de verdediging met Sergio Ramos. "Mijn contractsituatie is in handen van de club", vertelt Pepe aan Marca. "Als het moet zal ik wachten tot de laatste dag van mijn contract. Ik wil hier mijn loopbaan beëindigen."

Pepe was jarenlang een vaste waarde in de defensie van Real, maar is sinds de opkomst van Raphaël Varane niet langer verzekerd van een basisplaats bij de Koninklijke. De Franse verdediger ontbrak tegen Gijón met een blessure. De laagvlieger in de Primera División hield het tot het einde toe spannend in de Spaanse hoofdstad. "We begonnen sterk en hadden het duel eerder moeten beslissen", was de analyse van Pepe.

Real kwam op voorsprong door twee doelpunten van Cristiano Ronaldo, maar zag Gijón al snel terugkomen in de wedstrijd. In het restant van de wedstrijd ging de ploeg op zoek naar gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet. "Helaas werd het nog lastig", vervolgt de geroutineerde verdediger. "Het klopt dat we gas terugnamen en wat intensiteit verloren, maar het was een aparte wedstrijd en het was koud en nat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner