27.11.2016 12:28

Delle: "Dit zijn echt hele belangrijke punten"

Joris Delle (r.) wordt omhelsd door zijn trainer Peter Hyballa. De doelman vertolkt een glansrol tijdens NEC-FC Twente. (20-11-2016)
Joris Delle (r.) wordt omhelsd door zijn trainer Peter Hyballa. De doelman vertolkt een glansrol tijdens NEC-FC Twente. (20-11-2016)

NEC won zaterdagavond met 3-2 van FC Twente en mocht daarvoor doelman Joris Delle dankbaar zijn. De Franse sluitpost moest tweemaal 'vissen', maar was belangrijk met enkele beslissende reddingen.

"Dit zijn echt hele belangrijke punten", vertelt de 26-jarige doelman van NEC op de officiële clubsite. "Het voelde alsof we iets goed te maken hadden na vorige week (5-0 tegen Ajax, red.), toen we eigenlijk niet kwamen opdagen. Maar dit is pas de eerste stap. Tot aan de winterstop hebben we nog drie cruciale wedstrijden. Alleen vandaag de zege pakken is niet voldoende."

Delle maakte indruk door bij een 3-1 stand in een tijdsbestek van vijftien seconden driemaal een inzet te keren. "Je probeert de ruimte te benutten op dat moment en daarmee druk te zetten op de aanvaller. En dan moet je even niet nadenken en gooi je feitelijk gewoon jezelf voor de bal en hoe je 'm dan stopt, maakt niet uit. Dat was natuurlijk mijn belangrijkste moment in de wedstrijd, maar ik vond het een grotere uitdaging om de hele wedstrijd de focus te houden."

Door twee doelpunten van uitblinker Jay-Roy Grot ging NEC met een 2-0 voorsprong rusten. Na de pauze moesten de Nijmegenaren alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. "Ik zei in de rust al tegen de keeperstrainer dat ik waarschijnlijk wel wat meer te doen zou krijgen in de tweede helft, ik en de Eredivisie nu wel een beetje. Het is ook een beetje stressvol voor de supporters zo'n wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner