27.11.2016 16:03

Dembélé kreeg geen vertrouwen in jeugd PSG

Moussa Dembélé verkeerd dit seizoen in grote vorm bij Celtic. De Franse aanvaller kwam afgelopen zomer naar Schotland toe en bewees al meerdere malen zijn talenten. Dembélé komt voort uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, waar hij als jeugdspeler moest vertrekken.

"Bij Paris Saint-Germain kreeg ik niet het vertrouw in de jeugd", aldus de 20-jarige Fransman tegenover Téléfoot. "Ik had gehoopt op het Parc des Princes te spelen, maar ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt en ik voel me goed bij Celtic." Dembélé vertrok in 2012 noodgedwongen bij de Franse topploeg, waarna kort daarna een contract tekende bij Fulham, waar hij in de jeugd terecht kwam. Op 14 januari 2014 maakte hij zijn debuut als profvoetballer in de FA Cup-wedstrijd tegen Norwich City.

Afgelopen zomer maakte de aanvaller de overstap naar Celtic. Daar scoorde hij drie keer in vijf Champions League wedstrijden, maakte er zeven in de competitie en staat inmiddels op een totaal van zestien doelpunten in een half seizoen. De goede prestaties van Dembélé worden nauwkeurig in de gaten gehouden door verschillende topploegen. Over een vroegtijdig gesprek bij Celtic wil de aanvaller nog niets van weten. "Ik heb een contract voor vier jaar bij Celtic en ik zie mezelf niet deze winter al vertrekken hier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner