27.11.2016 18:01

Celtic wint finale League Cup van Aberdeen

Celtic kan weer een prijs toevoegen aan de eregallerij. De ploeg van Brendan Rodgers won zondagmiddag met 0-3 van Aberdeen FC en won daarmee de finale van de League Cup.

Celtic, de ploeg waar Nederlander Dorus de Vries op de bank zat, begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van de Australiër Tom Rogic. Voor rust was het James Forrest die voor de 2-0 tekende in de 37ste minuut. Het slotakkoord was voor de Fransman Moussa Dembélé. Hij scoorde de 3-0 vanaf de strafschopstip.

Celtic stroomde in de achtste finales in, in het bekertoernooi en won gelijk de eerste wedstrijd met 5-0 van Motherwell FC. In de kwartfinale versloeg Celtic Alloa Athletic met 2-0, waarna het in de halve finale de derby tegen de Rangers FC won: 1-0. In het hele toernooi kreeg Celtic niet één doelpunt tegen. Het is de zestiende titel in de League Cup die Celtic toevoegd aan de lange lijst met prijzen.