27.11.2016 19:54

Kramer schrijft historie in de 99e minuut

Michiel Kramer heeft zondag historie geschreven. Als invaller bezorgde hij Feyenoord tegen FC Utrecht een punt door in de negende minuut van de blessuretijd de gelijkmaker binnen te werken (3-3). Daarmee heeft Kramer nu een record op zijn naam.

Nooit eerder werd zo laat gescoord in de Eredivisie, zocht databureau Gracenote uit. Het oude record stamt uit 1970, toen Sparta Rotterdam in de 98e minuut een doelpunt maakte tegen Holland Sport. "Ik heb historie geschreven hè?", zei Kramer met een grijns in de catacomben van De Galgenwaard. "Leuk, maar ook niet meer dan dat. Het was zwaarbevochten, daarom was de ontlading bij ons groot. Maar ik had hier toch liever drie punten gepakt dan één."

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük trok liefst negen minuten blessuretijd bij omdat doelman Robbin Ruiter van FC Utrecht lang was behandeld op het veld, nadat hij ongelukkig was neergekomen.