29.11.2016 09:30

TvdW: AZ domineert in speelronde veertien

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

AZ won zondagmiddag met maar liefst 5-1 van Heracles Almelo. De ploeg verzuimde zelfs de uitslag nog hoger te doen uitvallen. Iliass Bel Hassani en Wout Weghorst speelden tegen hun oude werkgever. Beiden speelden ze ook een goede wedstrijd, maar redde het net niet tot het Team van de Week. Vier andere AZ-spelers lukte dat wel. Zowel de links- als rechtsback van AZ keren terug in het Team van de Week. Ridgeciano Haps was net als Mattias Johansson van grote waarde met een assist. Haps was de beste van het veld en van de afgelopen speelronde. Hij kreeg als beoordeling een 8.25, Johansson een 7.38.

Naast Haps en Johansson zien we ook Mats Seuntjens en Robert Mühren terugkeren in het Team van de Week. Seuntjens, de laatste wedstrijden vaker basisspeler bij AZ, kreeg voor zijn optreden een 7.5. Robert Mühren trof tweemaal doel. Hij maakte zowel de openingstreffer als de 3-0. Mühren is met een 7.63 de beste aanvaller van afgelopen speelronde.

Middenmoters pakken belangrijke punten

FC Utrecht ontvang zondagmiddag koploper Feyenoord. Utrecht kwam op 3-1 voorsprong, maar zag Feyenoord-invaller Michiel Kramer in de negende minuut van de blessuretijd de gelijkmaker maken. Sébastien Haller was twee keer trefzeker. Het eerste doelpunt was op aangeven van Nacer Barazite. Het tweetal speelde een goede wedstrijd en keert daarom ook terug in het Team van de Week.

Een ander tweetal dat terug te vinden is, zijn FC Groningen-spelers Simon Tibbling en Hans Hateboer. Tibbling was in de wedstrijd tegen PEC Zwolle na één minuut spelen al trefzeker. De Zweed krijgt voor zijn optreden een 7.38. Hans Hateboer, tot twee keer toe aangever bij een doelpunt van de Groningers, maakt met een 7 de verdediging van het Team van de Week compleet.

Bepalende middenvelder

Davy Klaassen bewees zijn ploeg Ajax weer eens van goede dienst. De aanvoerder van de Amsterdammers was met het winnende doelpunt tegen het stugge sc Heerenveen de belangrijke man afgelopen zondag. Door de overwinning van Ajax en het puntenverlies van Feyenoord staan de Amsterdammers nu gelijk met de Rotterdammers, die wel over een beter doelsaldo beschikken. Een andere bepalende middenvelder was Oleksandr Zinchenko, de huurling van Manchester City die bij PSV een fantastische wedstrijd tegen ADO Den Haag speelde. Met een assist behaalt Zinchenko met een 7.63 het hoogste cijfer van de middenvelders.

Tot slot de doelman. NEC-goalie Joris Delle pakte voor NEC drie punten tegen FC Twente. De Nijmegenaren waren met 3-2 te sterk voor FC Twente, dankzij een uitstekend keepende Delle. Het is niet de eerste keer dat de doelman zijn waarde bewijst voor de ploeg uit Nijmegen, ditmaal kreeg hij een 7.13 voor zijn optreden.

Door: Thomas Mulder