28.11.2016 15:01

Sparta-transfer Kaars ketst af op transfersom

De Dijk-spits Dennis Kaars wordt op de foto gezet in het shirt van Sparta Rotterdam (13-11-2016).
De Dijk-spits Dennis Kaars wordt op de foto gezet in het shirt van Sparta Rotterdam (13-11-2016).

Dennis Kaars blijft voorlopig speler van De Dijk uit de Derde Divisie Zondag. De 28-jarige spits is bezig aan een productief seizoen, waardoor Sparta belangstelling toonde, maar de Rotterdammers vinden de transfersom te gortig.

Sparta wil maximaal vijfduizend euro betalen voor Kaars. "Wij wilden in eerste instantie vijftienduizend euro voor Kaars hebben en zijn gezakt naar tienduizend euro terwijl Sparta maar vijf wilde betalen", aldus De Dijk-voorzitter Ton Langelaar tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

"Ik heb respect voor Sparta, maar ze moeten ook respect voor De Dijk hebben. Het bestuur moet de belangen van de club vertegenwoordigen en dat betekent dat wij Kaars niet zomaar laten gaan. Als we hem kwijt raken worden we er namelijk niet sterker op. We waren al behoorlijk gezakt in de vraagprijs en we hebben zeker niet overvraagd."

Sparta probeerde De Dijk te overtuigen met een oefenwedstrijd, de inkomsten van die wedstrijden zouden naar De Dijk gaan, maar de Amsterdammers hebben die aanbieding afgeslagen. "Sparta heeft ons laten weten dat ze de onderhandelingen staken en dat ze Dennis zullen informeren", aldus Langelaar, die een transfer nog niet helemaal uitsluit. "Ze hebben tot eind januari 2017 de tijd om alsnog op onze voorwaarden in te gaan. Ik gun het Dennis van harte, maar we moeten ook aan De Dijk denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner