28.11.2016 15:34

FC Barcelona mist Jordi Alba tijdens El Clásico

Jordi Alba is gefocust tijdens het competitieduel FC Barcelona - Málaga CF (19-11-2016).
Jordi Alba is gefocust tijdens het competitieduel FC Barcelona - Málaga CF (19-11-2016).

Gareth Bale moet El Clásico namens Real Madrid missen, maar zijn directe tegenstander - Jordi Alba - is er zaterdagmiddag ook niet bij. De linksback van FC Barcelona heeft een dubbele blessure opgelopen.

Jordi Alba kwam zondagavond negentig minuten in actie tijdens het competitieduel met Real Sociedad (1-1), maar de linksback is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Onderzoek heeft maandag uitgewezen dat zijn rechterknie gekneusd is, daarnaast heeft de Spanjaard ook last van zijn linkerenkel. FC Barcelona durft niet te zeggen wanneer Jordi Alba zijn rentree kan maken, maar het lijkt uitgesloten dat Jordi Alba het competitieduel met Real Madrid gaat halen.

Het is vooralsnog niet het seizoen van Jordi Alba, want de verdediger moest al meerdere wedstrijden missen vanwege een hamstringblessure. De Spanjaard speelde tot dusver slechts zeven competitiewedstrijden en lijkt nu in ieder geval de wedstrijd in de Copa del Rey tegen Hércules CF (30 november) en El Clásico (3 december) aan zich voorbij te moeten gaan. De wedstrijden van FC Barcelona volgen elkaar in rap tempo op want op 6 december speelt FC Barcelona in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach en op 10 december wacht de competitiewedstrijd tegen CA Osasuna.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner