28.11.2016 22:00

Limburgse machtsovername in Jupiler League

VVV-Venlo is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De ploeg van Maurice Steijn was in eigen huis overtuigend met 4-0 te sterk voor RKC Waalwijk en zag concurrent en provinciegenoot MVV morsen in Drenthe.

VVV opende de score door een treffer van Danny Post na een kleine twintig minuten. Halverwege de tweede helft verzorgden Ralf Seuntjes en Vito van Crooy de tweede en derde treffer, waarna Jonathan Opoku het slotakkoord liet optekenen. MVV speelde op haar beurt doelpuntloos gelijk bij FC Emmen en is daarmee de koppositie kwijt. De nieuwe nummer drie in de eerste divisie heet Jong Ajax. De ploeg van Marcel Keizer won aan de Krommedijk met 0-2 van FC Dordrecht door goals van Abdelhak Nouri en Pelle Clement.

Zodoende wipt de ploeg over Jong PSV (2-4 nederlaag tegen FC Oss) en Almere City (1-1 bij Jong FC Utrecht) heen. Voor recente degradanten was het een wisselende avond. NAC en De Graafschap speelden in eigen huis gelijk tegen respectievelijk Helmond Sport(0-0) en FC Volendam (1-1) terwijl SC Cambuur knap met 0-3 van Telstar won. Elders was er een overwinning voor FC Den Bosch (2-1 tegen Achilles ’29). Fortuna Sittard en FC Eindhoven deelden de punten: 1-1. 

Uitslagen Jupiler League maandag 28 november:

De Graafschap 1 - 1 FC Volendam

FC Den Bosch 2 - 1 Achilles 29

FC Dordrecht 0 - 2 Jong Ajax

FC Emmen 0 - 0 MVV Maastricht

Fortuna Sittard 1 - 1 FC Eindhoven

Jong FC Utrecht 1 - 1 Almere City FC

Jong PSV 2 - 4 FC Oss

NAC Breda 0 - 0 Helmond Sport

Telstar 0 - 3 SC Cambuur

VVV-Venlo 4 - 0 RKC Waalwijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner