29.11.2016 10:15

Lukkien: "We hadden een penalty verdiend"

FC Emmen-trainer Dick Lukkien staat langs de lijn tijdens het competitieduel FC Emmen - MVV Maastricht (28-11-2016).
FC Emmen-trainer Dick Lukkien staat langs de lijn tijdens het competitieduel FC Emmen - MVV Maastricht (28-11-2016).

FC Emmen wist maandagavond weliswaar koploper MVV Maastricht van scoren af te houden, maar FC Emmen-trainer Dick Lukkien was na afloop ontevreden. De coach had namelijk graag gezien dat scheidsrechter Christiaan Bax de Emmenaren een strafschop had toegekend.

MVV-doelman Bo Geens beging in de eerste helft een overtreding op Cas Peters. "Ik heb de beelden inmiddels gezien en de keeper maakt gewoon een sliding van achteren en schopt het standbeen van Cas weg." In de slotfase had FC Emmen wellicht nog een strafschop moeten krijgen na een overtreding op Issa Kallon. "Ik vond vooral dat Issa daar eerder had moeten schieten. Hij had een betrekkelijk vrije doorgang en twijfelde vervolgens te lang."

"We hadden een penalty verdiend en twee keer moeten scoren, want naast de kans van Kallon had ook Mannes gewoon moeten scoren", vervolgt Lukkien tegenover RTV Drenthe. Desondanks was de coach tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "We hebben geknokt voor iedere meter en we stonden uitstekend in de organisatie. Dat is een groot compliment voor deze ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner