30.11.2016 10:32

Van der Lely: "Wisten niet waar we stonden"

FC Twente-verdediger Jeroen van der Lely tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (26-11-2016)
FC Twente-verdediger Jeroen van der Lely tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (26-11-2016)

FC Twente presteert dit seizoen vooralsnog boven verwachting met een zesde plek in de Eredivisie. Jeroen van der Lely staat zelf niet te kijken van de prestaties van de Tukkers. De jongeling is momenteel basisspeler door de blessure van linksback Dejan Trajkovski.

"In het begin van het seizoen waren we aan het zoeken. Enes Ünal en Bersant Celina kwamen pas laat in de voorbereiding bij ons, Mateusz Klich en Stefan Thesker waren nog niet topfit. We wisten toen absoluut niet waar we stonden in vergelijking met de andere ploegen. Al snel bleken de jongens van Manchester City echte versterkingen te zijn", vertelt Van der Lely aan Voetbal International.

"Andere spelers werden fit. Kwalitatief en ook voetballend waren we op een gegeven moment elke wedstrijd beter dan de tegenstander. Zelfs bij PSV, de regerend kampioen, hadden we kunnen winnen als we zorgvuldiger met de ruimte en met de kansen waren omgegaan. Daarin zat de verbazing. Nu is het zo dat we gewoon op deze plaats thuishoren. We hebben nergens een punt gestolen, sterker nog, in een aantal wedstrijden hebben we onszelf echt tekortgedaan."

Geen Europees
Door een straf kan FC Twente zich de komende twee seizoenen niet kwalificeren voor Europees voetbal. "Aanvankelijk had ik zoiets van: alles prima, als we maar niet degraderen. Nu begint wel steeds meer het besef door te dringen dat wij na dit seizoen sowieso met lege handen staan. Door zo goed mogelijk te presteren kunnen we wel een statement maken naar de KNVB en de andere clubs. We laten nu wekelijks zien dat we thuishoren in de Eredivisie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner