30.11.2016 15:48

Lammers aast op promotie met Jong Vitesse

Jong Vitesse-trainer John Lammers is boos tijdens het competitieduel HHC Hardenberg - Jong Vitesse (05-11-2016).
Jong Vitesse-trainer John Lammers is boos tijdens het competitieduel HHC Hardenberg - Jong Vitesse (05-11-2016).

Jong Vitesse-trainer John Lammers hoopt op korte termijn met Jong Vitesse actief te zijn in de Jupiler League. De Arnhemmers moeten aan de bak, want momenteel staat Jong Vitesse negende in de Tweede Divisie.

"De club zou graag met het team in de Jupiler League spelen", aldus Lammers in gesprek met TweedeDivisie.org. "Dat is ook ideaal omdat je op vrijdag en maandag speelt en zo beter A-selectie spelers die bij het eerste niet meedoen of kort invallen kunt inpassen. Als beide teams op zaterdag spelen is dat lastiger."

"We begonnen het seizoen met een selectie van dertien spelers, profjes met een klein contractje. Daarnaast zouden drie geblesseerde spelers later aanhaken. Maar we hebben te maken met veel blessureleed, onder meer drie kruisbandblessures, waardoor van die dertien spelers er op een gegeven moment acht geblesseerd waren. Daardoor moeten we noodgedwongen putten uit het U19-team. Sommige spelers pakken het goed op, maar anderen zijn er nog niet helemaal klaar voor."

Waar promotie voor Jong Vitesse ver weg is, daar lijkt Jong AZ wel een kans te maken. De Alkmaarders zijn momenteel koploper in de Tweede Divisie en hebben een voorsprong van zeven punten op nummer twee Kozakken Boys. "Jong AZ werkt met een selectie van zestien spelers plus twee keepers. Om een gooi te doen naar promotie hebben wij ook een grotere groep nodig. Talentontwikkeling is het belangrijkste voor ons, maar dat gaat wel gepaard met resultaten. Als je wedstrijden als tegen Katwijk wint, word je beter als voetballer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner