30.11.2016 19:15

Palermo verslikt zich in tweedeklasser Spezia

De eerste stunt in de vierde ronde van de Coppa Italia komt op naam van Spezia. De Serie B-ploeg uit La Spezia, een klein stadje tussen Florence en Genua, versloeg Palermo na strafschoppen (4-5).

In reguliere speeltijd en in verlenging scoorden beide ploegen niet, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen op Sicilië. Eén van de spelers van Palermo die wel een strafschop benutte was Oscar Hiljemark, voormalig speler van PSV. Norbert Balogh van Palermo kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de strafschoppenserie in het voordeel van de thuisploeg te beslissen, maar bezweek onder de druk. Even later miste ook ploeggenoot Edoardo Goldaniga, waarna Spezia er met de 4-5 zege vandoor ging.

Vorig seizoen verliep het bekeravontuur van Palermo ook al niet zo gewenst. De in het roze uitkomende club verloor roemloos van Alessandria, destijds een club uit de Serie C1.

Palermo maakt een rampzalig seizoen door in de Serie A. Na veertien wedstrijden heeft de ploeg van onder meer ex-Eredivisiespelers Ouasim Bouy, Oscar Hiljemark en Slobodan Rajković slechts zes punten verzameld. Daarmee staat Palermo op een laatste plaats, vier punten achter de voorlopig veilige nummer zeventien Empoli.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner