30.11.2016 19:29

Manager Sporting Gijon: "Siempre negativa"

Abelardo, de trainer van Sporting Gijon, heeft tijdens de persconferentie na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Eibar (1-2), verbaal uitgehaald naar een journalist. De manager beschuldigde de journalist van negatieve vragen.

Abelardo haalde als voorbeeld Louis van Gaal naar voren, diens trainer bij FC Barcelona aan het eind van de vorige eeuw. “Jij bent een verschrikking voor de journalistiek. Jij en je krant (Marca) zijn altijd op zoek naar iets negatiefs. Waarom vraag je nooit naar positieve punten? Net zoals bij Van Gaal ben je tegenover mij ‘siempre negativa, nunca positive’ (altijd negatief, nooit positief).

De Spaanse oefenmeester ging tevens in op de onderlinge relatie tussen hem en de journalist. “We kennen mekaar maar al te goed en je noemt jezelf een groots Sporting Gijon-supporter. Met deze beledigende opmerkingen en negatieve vragen schaad je enorm de club waar je van houdt.”

De positie van de voormalig Spaans international staat behoorlijk onder druk. De nederlaag tegen Eibar betekende alweer de vijfde nederlaag op rij voor de mannen in alle competities. Sporting Gijon bezet momenteel de achttiende plaats in de Primera Division met negen punten uit dertien wedstrijden. Aankomend weekend ontvangt de club promovendus Osasuna, dat één positie lager staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner