01.12.2016 16:52

Cambuur gaat voor vijfde overwinning op rij

Het ontslag van Rob Maas heeft SC Cambuur goed gedaan. De Leeuwarders zijn onder leiding van het duo Sipke Hulshoff-Arne Slot naar de negende plaats gestegen en kunnen voor de winterstop op de rangslijst blijven klimmen.

Vrijdag staat voor SC Cambuur het duel met nummer drie Jong Ajax op het programma. Het gat met het beloftenteam is nog maar vier punten. De Leeuwarders wonnen de laatste vier duels en gaan tegen het team van trainer Marcel Keizer voor overwinning nummer vijf. "Jong Ajax is gewoon een hele goede tegenstander. Aan de bal zijn ze misschien wel de beste ploeg van de hele Jupiler League. Maar ongeacht met welke ploeg ze naar Leeuwarden komen, wij spelen thuis en daar moeten we altijd vol voor de overwinning gaan", aldus Hulshoff op de clubwebsite van SC Cambuur.

De Leeuwarders zijn dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen. Door de goede resultaten van de laatste weken maakt SC Cambuur nog een kans om de periodetitel te winnen. Het team van Hulshoff-Slot staat na zeven wedstrijden op de vijfde plaats in de tweede periode, maar het gat met nummer één VVV-Venlo bedraagt slechts één punt. "Natuurlijk zou een periodetitel mooi meegenomen zijn, maar moet eerlijk zeggen dat wij daar niet mee bezig zijn. Wij kijken vooral naar de algehele stand. Als SC Cambuur willen en moeten wij bij de eerste vijf spelen en dan heb je sowieso play-offs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner