02.12.2016 19:30

Speeltijd voor Serero na kampioensdrama

Thulani Serero (l.), die tegen FC Dordrecht als controleur speelt voor Jong Ajax, moet hier Michael Chacon voor zich dulden. (29-02-2016)
Thulani Serero (l.), die tegen FC Dordrecht als controleur speelt voor Jong Ajax, moet hier Michael Chacon voor zich dulden. (29-02-2016)

Voor het eerst in ruim een half jaar staat Thulani Serero weer binnen de lijnen tijdens een officieel duel. De Zuid-Afrikaanse middenvelder is op het tweede plan terechtgekomen bij Ajax, maar speelde ook niet voor Jong Ajax. Daar komt vrijdagavond verandering in. Serero staat als middenvelder opgesteld in de Jupiler League-wedstrijd tegen SC Cambuur.

De kleine controleur speelde zijn laatste wedstrijd op 8 mei van dit jaar, toen Ajax in Doetinchem de landstitel verspeelde tegen De Graafschap. Met Serero negentig minuten op het veld kwamen de manschappen van Frank de Boer niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor PSV optimaal profiteerde en het landskampioenschap pakte.

Na de afgang op De Vijverberg kwam Peter Bosz aan het roer te staan, hij gaf al snel aan geen beroep te doen op Serero. De Zuid-Afrikaan mocht vertrekken uit Amsterdam, maar volgens de geruchten koos Serero voor het behouden van zijn vorstelijke salaris bij Ajax. Nu de winterse transferperiode aanbreekt, kan Serero alsnog de overstap naar een andere club maken, tegen SC Cambuur kan hij wedstrijdritme opdoen.

Jong Ajax staat momenteel derde in de Jupiler League, maar kan niet promoveren naar het hoogste voetbalniveau, aangezien het eerste elftal al actief is in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner