03.12.2016 09:59

Bijker waakt voor overschatting eigen vorm

Brandley Kuwas (r.) en Lucas Bijker (l.) zijn in een duel om de bal verwikkeld tijdens sc Heerenveen - Heracles Almelo. (23-10-2016)
Brandley Kuwas (r.) en Lucas Bijker (l.) zijn in een duel om de bal verwikkeld tijdens sc Heerenveen - Heracles Almelo. (23-10-2016)

Waar Lucas Bijker vorig seizoen lang niet alles speelde, is de linksback in het huidige seizoen een van de eerste namen die trainer Jurgen Streppel op het wedstrijdformulier zet. Bijker waakt echter voor overschatting van zijn huidige vorm.

De in Brazilië geboren verdediger kreeg in elk competitieduel een basisplaats bij sc Heerenveen, dat de laatste weken in de top vijf van de Eredivisie bivakkeert. De vorm van sc Heerenveen vertaalt zich ook in de goede vorm van de defensie, met Bijker als linksback. "Het gaat gewoon goed met me en dat voelt lekker", geeft Bijker dan ook aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

"Ik speel nu met vertrouwen, twijfel niet meer zoals vorig seizoen en de trainer ziet het in me zitten. Dat is mooi. Maar als ik niet presteer, is het vertrouwen ook heel snel weer weg", beseft de back, die dit seizoen zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie speelde. SC Heerenveen heeft goede kans om weer punten te pakken in de Eredivisie, in speelronde vijftien staat de ploeg tegenover hekkensluiter Go Ahead Eagles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner