03.12.2016 12:10

Victor Moses: "Conte als manager is heerlijk"

Hoe snel je toekomstperspectief kan veranderen blijkt wel uit de situatie van Victor Moses. De Chelsea-speler werd de afgelopen seizoenen drie keer verhuurd, maar kan inmiddels door een formatiewijziging rekenen op veel speeltijd. Moses weet dat hij veel te danken heeft aan zijn huidige trainer.

Antonio Conte zag na enkele wedstrijden in het seizoen dat een 3-4-3 formatie het beste paste bij zijn spelers. Moses werd na jaren speeltijd als rechtsbuiten opeens ingezet als een flankspeler met verdedigende taken. De Nigeriaan werd opgesteld als rechtsback met aanvallende intenties. Na een korte gewenningsperiode is de Afrikaan nu helemaal op dreef.

"Ik ben mijn nieuwe rol leuk gaan vinden", glundert Moses in gesprek met Sky Sports. "Ik krijg de bal veel, ik kan veel aanvallen en moet tegelijkertijd mijn verdedigende verantwoordelijkheid nemen. Hopelijk word ik daar beter in. Het is in ieder geval heerlijk om een manager als Conte te hebben. Een trainer die echt met je praat. Dat heb ik bij Chelsea nog nooit meegemaakt."

Moses speelde tot nu toe twaalf competitiewedstrijden, waarin hij al drie keer scoorde. In het seizoen 2011/2012 wist de flankspeler voor het laatst vaker te scoren op het hoogste niveau. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner