03.12.2016 22:20

Update: FC Metz - Lyon definitief gestaakt

FC Metz kan een flinke boete tegemoet zien na een vuurwerkincident tijdens de wedstrijd tegen Olympique Lyon. Anthony Lopes, goalie van de uitploeg, werd geraakt door een ontploffend projectiel toen hij behandeld werd aan een blessure.

Het stuk vuurwerk werd vanuit het publiek op het veld gegooid en ontplofte vlakbij de liggende doelman van Olympique Lyon. De scheidsrechter legde de wedstrijd direct stil, maar inmiddels is het duel, bij een 1-0 voorsprong voor FC Metz, hervat. De stadionspeaker meldde wel dat de wedstrijd bij een volgende incident per direct gestaakt zou worden.

Het is overigens het tweede vuurwerkincident in korte tijd. Tijdens de interlandperiode in november had de Poolse spits Robert Lewandowski niet door dat hij dicht bij een stuk vuurwerk stond, dat ontplofte bij de voeten van de spits. Lewandowkis kon door en scoorde zelfs nog in het duel met Roemenië.

Beelden van het incident in Frankrijk zijn hieronder te bekijken.

Update: 03-12-2016: 22:20:

De fans van FC Metz hebben een zeer slechte beurt gemaakt in de Ligue 1. Tijdens het duel met Olympique Lyon bekogelden 'supporters' de doelman van de uitploeg met vuurwerk, het projectief ontplofte dichtbij, de wedstrijd werd gestaakt.

De stadionspeaker meldde na het incident dat de scheidsrechter de wedstrijd wilde hervatten, maar Anthony Lopes en de verzorger die de doelman verzorgde toen het stuk vuurwerk ontplofte, hadden dusdanig veel last van de ontploffing dat een ziekenhuis bezoek nodig was.

Het is nog onduidelijk hoe het met beide Olympique Lyon-mannen gaat, duidelijk is wel dat FC Metz zwaar gestraft wordt na dit incident.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner