06.12.2016 12:03

Telstar-speler Lilipaly imponeert bij Indonesië

Stefano Lilipaly (m.) viert zijn treffer tijdens de wedstrijd in de AFF Suzuki Cup tussen Singapore en Indonesië (25-11-2016).
Stefano Lilipaly (m.) viert zijn treffer tijdens de wedstrijd in de AFF Suzuki Cup tussen Singapore en Indonesië (25-11-2016).

SC Telstar moet het al enige tijd doen zonder Stefano Lilipaly, de alleskunner van Telstar is momenteel namelijk met Indonesië actief op de AFF Suzuki Cup, het kampioenschap van Zuid-Oost Azië. Onlangs was Lilipaly zelfs trefzeker tegen Singapore.

Indonesië staat inmiddels in de halve finale. "Ik had niet gedacht zoveel te voetballen, maar wel gehoopt", vertelt Lilipaly aan het Noordhollands Dagblad. "Ik ben blij met elke minuut die ik mag spelen voor Indonesië. Ik stapte in Nederland in het vliegtuig met de gedachte dat we de finalerondes zouden halen, dus ik had er alle vertrouwen in, ondanks dat iedereen ons zag als de underdog."

Zijn status in Indonesië groeit, waardoor het lastig wordt om over straat te gaan. "Dat gaat wel steeds moeilijker, maar ik geniet er wel van. Helemaal als ik zie hoe blij iedereen is en hoeveel deze prestaties voor het volk betekenen. Dat we nu in de halve finale staan geeft het hele land hoop. En in een maand tijd ben ik op Instagram gegroeid van 20.000 naar 65.000 volgers, dus ik ben wel iets populairder geworden ja, haha."

Lilipaly speelde begin november zijn laatste wedstrijd voor Telstar, sindsdien wist de club uit Velsen-Zuid niet meer te winnen. "Ja, dat is wel echt balen, want we waren goed bezig in de Eerste Divisie. Maar ze hebben afgelopen vrijdag weer een knap resultaat neergezet door met tien man een punt te pakken bij de koploper VVV."

Door zijn goede spel wordt Lilipaly inmiddels ook in verband gebracht met een transfer naar Australië. "Ik hoor wel het een en ander, maar houd me daar op dit moment niet mee bezig. Mijn focus is volledig op het behalen van de finale", aldus Lilipaly, die niet weet wat de toekomst hem brengt. "Ik zit goed op mijn plek bij Telstar en ben de club dankbaar dat zij mij deze kans hebben gegeven om het toernooi te spelen. Het zou mooi zijn als ik de club nog wat terug zou kunnen geven door een transfer. Maar wie weet verleng ik wel m'n contract bij Telstar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner