06.12.2016 14:10

"Dat maakt Rostov de grote favoriet tegen PSV"

PSV neemt het dinsdagavond op in een cruciaal duel met FC Rostov. Winst is noodzakelijk om ook na de winterstop Europees voetbal te spelen. Volgens Manuel Veth, kenner van het Russische voetbal, staat de ploeg van trainer Phillip Cocu voor een loodzware opdracht.

Dat PSV het duel met Rostov móet winnen, is volgens Veth een groot voordeel van de Russische ploeg. Hij voorspelt een nederlaag voor de Eindhovenaren. "PSV moet winnen en dat maakt Rostov voor mij de grote favoriet. Moeten aanvallen tegen Rostov is zo'n beetje het ergste dat je kan overkomen. Maar een vroege goal van PSV kan alles veranderen, want dan moet Rostov een ander spel gaan spelen", vertelt hij in gesprek met de NOS.

Sardar Azmoun, Dmitriy Poloz en Christian Noboa zijn de grote sterren aan de kant van Rostov. Volgens Veth doet PSV er verstandig aan om hen goed in de gaten te houden. "En dan zou ik Vladimir Granat nog toevoegen, die sinds dit seizoen een sleutelrol speelt in de verdediging van Rostov. Azmoun en Poloz zijn extreem gevaarlijk voorin", stelt Veth.

"Met name de rol van Poloz is cruciaal: hij is tactisch heel sterk, heeft een enorm loopvermogen en is bijna altijd betrokken bij de uitbraken van Rostov. En Noboa is niet alleen dodelijk bij vrije trappen, maar zijn ervaring is cruciaal", aldus Veth. "Ook als het moeilijk wordt houdt hij de ploeg bij elkaar." Rostov was eerder dit seizoen al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in de Champions League. In Rusland speelde PSV ternauwernood met 2-2 gelijk, nadat het twee keer op achterstand was gekomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner