06.12.2016 14:27

De Mos: "Ik geef AZ meer kans dan Feyenoord"

Feyenoord staat donderdag voor een zware opgave tegen Fenerbahçe. De Rotterdammers moeten met twee doelpunten verschil winnen van de Turkse topclub om te overwinteren in de Europa League. Aad de Mos ziet het somber in en geeft AZ meer kans.

"Ik kan mij niet voorstellen dat Feyenoord tegen Dick Advocaat (de trainer van Fenerbahçe, red.) met twee doelpunten verschil gaat winnen", vertelt De Mos in gesprek met De Telegraaf. "Fenerbahçe is in goeden doen en heeft de weg naar boven ingeslagen. Alleen een kolkende Kuip kan helpen als één van de spelers van Fenerbahçe zijn 'kop' verliest door de druk van de Kuip. Maar normaal gesproken heeft Feyenoord het minste kans."

AZ heeft nog een kleine kans om door te gaan in de Europa League. De Alkmaarders treden donderdagavond in het eigen AFAS-Stadion aan tegen Zenit St. Petersburg. De Mos heeft wel vertrouwen in een stunt van de ploeg van trainer John van den Brom. "AZ heeft de mazzel dat zij een Russische ploeg treffen. Zij spelen hun laatste wedstrijd voordat ze op vakantie gaan. Als AZ scherp is, kunnen zij van Zenit winnen."

Ajax is al verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Europa League. De Amsterdammers spelen tegen Standard Luik hun laatste duel in de groepsfase, maar hoeven niet per se meer te winnen. "Ajax heeft goed gepresteerd in een niet al te moeilijke poule. Met alle respect voor Panathinaikos, maar dat is een middelmatig elftal. Celta de Vigo was van een ander kaliber, maar speelde af en toe met een B-ploeg. Standard is ook te kloppen. Dat Ajax door is, is niets bijzonders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner