06.12.2016 22:41

Napoli samen met Benfica naar achtste finales

SSC Napoli en SL Benfica zijn de clubs uit Groep B die ook na de winterstop zullen uitkomen in de Champions League. Beşiktaş kon zich ten koste van de Italiaanse of Portugese club plaatsen voor de achtste finales, maar verslikte zich in Dinamo Kiev.

Beşiktaş verloor voorafgaand aan de laatste speelronde nog geen wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en had plaatsing voor de laatste zestien in eigen handen. Het ging echter al snel mis voor de Turken: Artem Besedin maakte namens Dinamo Kiev de 1-0, niet veel later werd Andreas Beck met rood van het veld gestuurd. Voor rust was het lot van Beşiktaş bezegeld, want de club uit Oekraïne scoorde in de eerste helft nog drie keer. In de tweede helft kreeg de Turkse club er nog eens twee tegen: 6-0.

Omdat de Turken hard onderuit gingen in Oekraïne, ging het duel tussen Napoli en Benfica enkel om de groepswinst in Groep B. Voor rust kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de tweede helft trokken de Italianen de wedstrijd naar zich toe. José Calléjon maakte na een uur spelen de 0-1, Dries Mertens tekende tien minuten voor tijd voor de 0-2. De 1-2 van Raúl Jiménez kwam te laat voor Benfica. Door de zege zijn de Italianen de groepswinnaar. Benfica eindigt als tweede, Beşiktaş als derde.