08.12.2016 10:01

'City en Liverpool azen op Bosnische back'

FC Schalke 04-back Sead Kolašinac kan aan het einde van het seizoen vertrekken uit Duitsland. De 23-jarige international van Bosnië & Herzegovina kan namelijk rekenen op belangstelling vanuit Engeland.

Volgens het Duitse Bild is Kolašinac in beeld bij Manchester City en Liverpool om als linksback aan de slag te gaan. De komst van de Bosniër, die werd geboren in het Duitse Karlsruhe, is aan het einde van het seizoen aantrekkelijk, want de mandekker heeft een aflopende verbintenis bij Schalke 04. Vooral Liverpool kan een nieuwe linksback goed gebruiken, want Alberto Moreno weet geen indruk te maken op Liverpool-trainer Jürgen Klopp, waardoor middenvelder James Milner veelal als linksback fungeert.

Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft bij The Citizens de beschikking over dertigers Gaël Clichy (31) en Aleksandar Kolarov (31), waardoor de komst van de 23-jarige Kolašinac niet onlogisch lijkt. Kolašinac, die in 2014 actief was op het WK in Brazilië met Bosnië & Herzegovina, liep in augustus 2014 een zware knieblessure op en moest ruim een half jaar revalideren, maar heeft desondanks 78 wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam staan, daarin wist de verdediger drie keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner