09.12.2016 14:34

Racing Genk wint laatste groepswedstrijd EL

Door dichte mist kon het duel tussen Sassuolo en Racing Genk donderdagavond geen doorgang vinden, maar onder verbeterde omstandigheden namen de Italiaanse en Belgische club het vrijdagmiddag wel tegen elkaar op. De Belgen wonnen de allerlaatste Europa League-groepswedstrijd met 0-2.

De Belgen gingen vanaf de eerste minuut op jacht naar de zege en werden na een uur spelen beloond. Bryan Heynen maakte zijn eerste doelpunt voor Racing Genk en zette de 0-1 op het scorebord. Tien minuten voor tijd besliste Leandro Trossard de wedstrijd door de score te verdubbelen.

Door de zege is Racing Genk als groepswinnaar geëindigd in Groep F. De Belgen houden Athletic Bilbao onder zich en zullen met smacht de loting van maandag afwachten. Eén van de mogelijke tegenstanders van Racing Genk is AZ. Ajax kan door de zege van de Belgen ook Athletic Bilbao treffen.