10.12.2016 11:25

Amateurs zien graag andere promotieregeling

Daan Smith (l.) werkt de bal met een lange trap naar voren, voordat Nehemia Sanaky (r.) van TEC VV kan onderscheppen. (01-10-2016)
Daan Smith (l.) werkt de bal met een lange trap naar voren, voordat Nehemia Sanaky (r.) van TEC VV kan onderscheppen. (01-10-2016)

De Tweede Divisie lijkt vooralsnog een succes te zijn, maar de nieuwe competitie onder de Jupiler League heeft nog wat kinderziektes. Zo ziet Excelsior Maassluis graag dat er een andere andere promotieregeling komt.

In de huidige opzet van de competitie promoveert alleen de kampioen van de Tweede Divisie rechtstreeks naar de Jupiler League, waardoor de nummer twee met lege handen blijft. Volgens Daan Smith van Excelsior Maassluis werkt deze regeling weinig motiverend in de huidige situatie. Jong AZ lijkt overduidelijk de sterkste te zijn op het derde voetbalniveau van Nederland.

"De promotieregeling zou wel iets breder mogen. Straks speel je nergens meer om, dat is absoluut een nadeel", stelt de oud-prof in gesprek met Voetbal International. "Voor een zo hoog mogelijke klassering doe je allemaal je best, maar niet om iets tastbaars. Iets met periodes en nog een play-off met de nummer voorlaatst uit de Jupiler League zou goed zijn. Misschien komt het nog in de toekomst."

De degradatieregeling werkt wel volgens het systeem van de play-offs, momenteel staan Jong FC Twente en Jong Sparta in de degradatiezone, terwijl Jong Vitesse daar niet veel verder boven staat. De beloften van de Tukkers zijn hekkensluiter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner