10.12.2016 15:16

Messi bezorgt Barça late zege op hekkensluiter

Lionel Messi (m.) is het middelpunt van de feestvreugde. De aanvaller scoort tweemaal tegen Osasuna. (10-12-2016)

FC Barcelona heeft na drie gelijke spelen op rij weer eens de volle drie punten gepakt in de Spaanse competitie. De Catalaanse sterrenploeg won zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Osasuna met 3-0. Lionel Messi scoorde twee keer.

Het duurde lang eer Barça tot scoren kwam. De ploeg miste in de eerste helft volop kansen. Heel even leek de thuisploeg uit Pamplona voor een verrassing te zorgen, maar Sergio León schoot vlak na rust op de paal.

Na een uur voetballen was het dan toch raak. Luis Suárez tikte de bal na loepzuiver aangeven door Jordi Alba in. Het was al zijn tiende treffer van deze competitie. Dik tien minuten later maakte Messi zijn eerste; ook hij kreeg de bal op maat van Alba. In blessuretijd rondde de Argentijnse dribbelkoning een individuele actie knap af. Hij staat al weer op elf doelpunten in deze jaargang.

Barça bracht de achterstand op Real Madrid terug naar drie punten. De koploper komt zaterdagavond in actie tegen Deportivo.