10.12.2016 19:16

Rentree voor Schmidt in shirt Heerenveen

Verdediger Doke Schmidt aan de bal tijdens het competitieduel van sc Heerenveen met NAC Breda. (04-04-2015).
Verdediger Doke Schmidt aan de bal tijdens het competitieduel van sc Heerenveen met NAC Breda. (04-04-2015).

SC Heerenveen kan weer een beroep doen op Doke Schmidt en maakt hier meteen gebruik van. Tijdens het duel met SBV Excelsior zaterdagavond start de 23-jarige verdediger in de basis bij de Friezen.

Schmidt kwam voor het laatst begin april 2015 in actie in het shirt van Heerenveen. Sindsdien hield een enkelblessure de verdediger aan de kant. Schmidt moest in juli van dat jaar een operatie ondergaan waar de artsen een stuk zwevend bot uit zijn enkel hebben verwijderd. Aanvankelijk werd gedacht dat Schmidt pas na de winterstop weer in actie zou komen, maar hij kreeg echter te maken met een terugslag waardoor zijn volledige fitheid langer op zich liet wachten.

Schmidt moet de plek van Jerry St. Juste overnemen. Laatstgenoemde viel vorige week tijdens de gewonnen wedstrijd met Go Ahead Eagles uit met een enkelblessure. Bij Excelsior keert Ryan Koolwijk terug in de basis in plaats van Hicham Faik die niet in de wedstrijdselectie zit vanwege een liesblessure. Verder heeft trainer Mitchell van der Gaag geen wijzigingen aangebracht in zijn basis.

Het duel start om 19:45 uur en is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner