12.12.2016 12:30

Speler van de Week: Sam Larsson

Het waren deze speelronde niet alleen de spelers van Feyenoord die goed voor de dag kwamen. Ook Sam Larsson was op dreef en is met een beoordeling van een 8.0 onze Speler van de Week.

Trefzeker
Heerenveen had zaterdagavond de drie punten volledig te danken aan Larsson. De vleugelaanvaller is weer richting zijn oude vorm aan het groeien. De speler die onlangs ook zijn debuut maakte in het nationale elftal van Zweden zag Excelsior nog wel op voorsprong komen. Vlak na rust tekende Larsson voor de gelijkmaker in het Abe Lenstra Stadion. Tien minuten voor tijd kroonde Larsson zich tot matchwinner vanuit een directe vrije trap. Dat kwam hem op een goede beoordeling en veel complimenten te staan.

Transfer
De vleugelaanvaller maakt er ondertussen geen geheim van te willen vertrekken uit Friesland. Het liefst maakt hij de overstap naar het buitenland. Onder meer de Duitse competitie lonkt voor Larsson. VfL Bochum-trainer Gertjan Verbeek denkt echter dat het voor hem beter is om eerst naar een topclub in Nederland te gaan. Zo zou PSV de verrichtingen van Larsson nauwlettend in de gaten aan het houden zijn. Verbeek meent dat Larsson fysiek nog niet in staat is om mee te kunnen komen in de Duitse competitie.

Streppel
Heerenveen-trainer Jurgen Streppel voelt zich gezegend met Larsson in zijn selectie. "Het is een genot om naar te kijken. We waren erg slordig in de eerste helft, dan wordt het voor hem ook lastig. Als hij geen ballen krijgt, kan hij er ook niet zoveel mee. Maar in de tweede helft heeft hij laten zien dat hij weergaloos is." Larsson maakte vooralsnog zeven doelpunten in veertien competitiewedstrijden. Vorig seizoen maakte hij in 34 duels slechts zes treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner