12.12.2016 14:01

Braziliaanse bond bestraft Chapecoense

De Braziliaanse voetbalbond heeft Chapecoense een boete opgelegd omdat afgelopen weekend de laatste competitiewedstrijd tegen Atlético Mineiro niet werd afgewerkt. Ook Atlético Mineiro kreeg een boete van de Braziliaanse voetbalbond.

Chapecoense liet de laatste competitiewedstrijd schieten omdat onlangs een groot gedeelte van de selectie verongelukte tijdens een vliegramp in Colombia. De selectie was onderweg naar Colombia voor de finale van de Copa Sudamericana (Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League). Chapecoense werd overigens tot winnaar van de Copa Sudamericana uitgeroepen vanwege de vliegtuigramp.

De Braziliaanse bond had echter graag gezien dat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 'gewoon' werd afgewerkt en heeft zowel Chapecoense als Atlético Mineiro een boete van bijna dertigduizend euro opgelegd. Chapecoense en Atlético Mineiro zullen geen punten overhouden aan het missen van de wedstrijd,  want de bond heeft besloten om beide ploegen een reguliere nederlaag van 3-0 te geven. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner