12.12.2016 14:30

Ajax U19 in Youth League tegen Juventus

Ajax U19 is tijdens de loting voor de play-offs in de Youth League gekoppeld aan een zware tegenstander. De Amsterdammers moeten namelijk samen met Juventus strijden om een plek in de achtste finale.

Aangezien de hoofdmacht van Ajax zich niet wist te plaatsen voor de Champions League moest Ajax U19 zich via een omweg plaatsen voor de Youth League. In de eerste voorronde werd eenvoudig afgerekend met het IJslandse Breiðablik, terwijl Ajax in de tweede voorronde te sterk was voor het Griekse PAOK Saloniki. Juventus eindigde als tweede achter Sevilla in Groep H, waardoor het met Ajax moet strijden om een plek in de achtste finale.

De wedstrijd zal op 7 of 8 februari worden afgewerkt op De Toekomst. Ook Red Bull Salzburg - Manchester City, FC Midtjylland - Benfica, FC Viitorul Constanța - FC Kopenhagen, AS Roma - AS Monaco, Rosenborg BK - FC Basel, Altınordu FSG - Atlético Madrid en Maccabi Haifa - Borussia Dortmund moeten via de play-offs een plaats in de achtste finale zien af te dwingen. Paris Saint-Germain, Dinamo Kiev, FC Barcelona, PSV, CSKA Moskou, Real Madrid, FC Porto en Sevilla hebben zich al geplaatst voor de achtste finale van de Youth League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner