12.12.2016 15:16

Gebroeders Pogba treffen elkaar in Europa

Manchester United-trainer José Mourinho (l.) voert overleg met Paul Pogba (r.) tijdens het League Cup-duel Manchester United - Manchester City (26-10-2016).
Manchester United-trainer José Mourinho (l.) voert overleg met Paul Pogba (r.) tijdens het League Cup-duel Manchester United - Manchester City (26-10-2016).

Paul Pogba neemt het in de Europa League op tegen zijn grote broer Florentin Pogba. Manchester United werd maandag tijdens de loting gekoppeld aan het Franse AS Saint-Étienne, de club van verdediger Pogba.

"Paul moest lachen toen hij hoorde dat we tegen Saint-Étienne gaan spelen in de Europa League", aldus Manchester United-trainer José Mourinho tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Crystal Palace. "Ik denk dat zijn broer ook wel even moest lachen. Het is mooi dat ze tegen elkaar gaan spelen, in het verleden is het natuurlijk vaker voorgekomen dat broers tegen elkaar moeten aantreden. Het wordt een mooie ontmoeting."

Mourinho was overigens vooral blij dat Manchester United geen verre reis hoeft af te leggen. "Het mooiste aan deze loting is de reistijd", vervolgt de Portugees zijn verhaal. "Tijdens de groepsfase hadden we pech, maar nu mogen we naar Frankrijk." Manchester United moest tijdens de groepsfase van de Europa League afreizen naar Nederland (Feyenoord), Oekraïne (Zorya Lugansk) en Turkije (Fenerbahçe).

Florentin heeft overigens ook nog een tweelingbroer genaamd Mathias, die op dit moment onder contract staat bij Sparta Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner