12.12.2016 19:26

Stam is erg blij met creatieve '10' Beerens

Reading-trainer Jaap Stam heeft zich positief uitgelaten over zijn speler en landgenoot Roy Beerens. De ex-speler van onder andere PSV, sc Heerenveen en AZ was afgelopen weekend beslissend in de Championship.

Beerens scoorde tegen Sheffield Wednesday, met Glenn Loovens in de basisopstelling, de 1-0 en 2-0, waarna de uitploeg te laat iets terug deed. In Nederland werd Beerens vooral gezien als flankspeler, maar Stam gebruikt hem bij Reading ook regelmatig als aanvallende middenvelder. Tegenover de Engelse media stelt de trainer dan ook dat hij zeer goed inzetbaar is als nummer tien.

"Roy heeft de kwaliteiten om dat te doen. Hij is erg creatief en goed met zijn voeten. We weten dat als hij speelt, zeker op de tien, hij iets kan creëren om een goal te maken. Als hij op de vleugel speelt, is het soms lastiger voor hem om in een kansrijke positie te komen." Door zijn twee goals verdubbelde Beerens zijn totaal in de Championship, Reading staat nu derde op het tweede voetbalniveau van Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner