13.12.2016 10:01

IJsselmeervogels kijkt uit naar bekerduel

Sai van Wermeskerken (l.) en Jaimy Schaap (r.) zitten op de bank tijdens het competitieduel FC Dordrecht - FC Emmen (18-01-2016).
Sai van Wermeskerken (l.) en Jaimy Schaap (r.) zitten op de bank tijdens het competitieduel FC Dordrecht - FC Emmen (18-01-2016).

Dinsdagavond neemt IJsselmeervogels het in eigen huis op tegen sc Heerenveen. De club uit de Derde Divisie Zaterdag kijkt uit naar de bekerontmoeting met de Friese club.

"Er is een extra tribune geplaatst, iedereen is er druk mee, dit is de wedstrijd van het jaar", aldus IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap tegenover Voetbal International. "Ik snap het allemaal wel, maar voor ons is kampioen worden absolute prioriteit. De competitie is veel belangrijker. Ik krijg deze dagen het idee dat als we van Heerenveen winnen het niet uitmaakt of we laatste worden."

"Bekervoetbal blijft gewoon apart. Je krijgt altijd een of twee kansen in een wedstrijd. Ik heb vorig jaar HHC Hardenberg van NEC zien winnen. Die kregen twee halve kansen en ze wonnen. Je weet gewoon dat een bvo er altijd net iets minder zin in heeft als ze naar een amateurcomplex komen. Twee uur in een bus zitten, er wat makkelijk over denken. Het blijft ook onvoorspelbaar met welke ploeg ze komen. We hebben allemaal naar de samenvattingen zitten kijken de afgelopen weken, maar de elf die tegen ons zullen spelen hebben we niet gezien denk ik", aldus Schaap, die weet dat IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide graag wil winnen van Heerenveen. "Hij is een Cambuur-man, volgens mij heeft hij een stronthekel aan Heerenveen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner