13.12.2016 12:21

Van der Heide: "Ik heb geen hekel aan ze"

IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide is weliswaar een Cambuur-man, maar de oefenmeester - die dinsdagavond met IJsselmeervogels speelt tegen sc Heerenveen - heeft geen hekel aan de Friese rivaal.

"Ik heb er in de jeugd gespeeld en daarna jarenlang voor SC Cambuur gespeeld", aldus Van der Heide op de site van de KNVB. "Ik ben een echte Cambuur-man geworden en daarmee automatisch geen fan van sc Heerenveen. Maar ik heb zeker geen hekel aan ze. Met Reza Ghoochanejhad en Lucas Bijker heb ik nog samengespeeld en ook de teammanager, Herman van Dijk, ken ik goed."

Van der Heide is onder de indruk van de tegenstander van dinsdagavond. "Heerenveen is na Ajax de best voetballende ploeg van Nederland. Het zit allemaal heel goed in elkaar en voorin hebben ze extreem veel kwaliteit. Arber Zeneli, Sam Larsson en Ghoochannejhad spelen nu in de top van de Eredivisie en zullen nog wel een volgende stap maken."

Desondanks hoopt IJsselmeervogels op een stunt. "Je hebt altijd een kans. Wij zullen zeker niet de bus parkeren en willen ons laten zien. Met Ali Akla en Sherwin Grot hebben we ook power voorin. Veel zal afhangen van hoe we omgaan met de tijd die we aan de bal krijgen", aldus Van der Heide, die weet dat IJsselmeervogels in eigen huis nog ongeslagen is. "Maar tegen een ploeg van het niveau van Heerenveen hebben we hier nog niet gespeeld. Natuurlijk geeft het vertrouwen, als je speelt in je eigen omgeving en voor je eigen supporters. Dat bleek ook wel in de wedstrijd tegen Achilles'29, waarin ik vond dat we het echt heel knap deden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner