13.12.2016 16:00

Silva staat achter onpopulaire Ajax-transfer

Bruno Silva heeft nog altijd geen spijt van zijn geforceerde transfer naar Ajax in januari 2008. De verdediger maakte zich destijds niet populair bij de fans van FC Groningen, de club die hij zomaar achterliet.

"Ik begreep de fans wel", blikt de Uruguayaanse mandekker terug. "Die passie en emotie horen ook bij het voetbal, dat is logisch. Die passie is ook wat voetbal zo mooi maakt. Toen Ajax zich meldde was ik al bijna 28, een leeftijd waarop ik nog graag een stap wilde maken", vertelt hij in gesprek met VICE Sports. "In het shirt van Groningen heb ik ook altijd alles gegeven, ik heb me altijd voor 110 procent ingezet. Die gedachte zorgt ervoor dat ik rustig kan slapen."

"De eerste paar maanden bij Ajax onder Adrie Koster waren erg goed. Ik speelde toen ook veel interlands voor het nationale elftal van Uruguay. Die periode zie ik als het hoogtepunt van m’n carrière. Toen Marco van Basten trainer werd kreeg ik minder speelminuten, net als het seizoen daarna. Daarom vertrok ik halverwege het seizoen 2009/10 naar SC Internacional in Brazilië", aldus Silva.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner