14.12.2016 09:51

ASWH kan 'slechts gissen' naar opstelling AZ

ASWH-trainer Jack van den Berg coacht zijn ploeg tijdens een oefenduel met Jong Sparta Rotterdam. (26-07-2016)
ASWH-trainer Jack van den Berg coacht zijn ploeg tijdens een oefenduel met Jong Sparta Rotterdam. (26-07-2016)

ASWH-trainer Jack van den Berg heeft geen idee welke spelers van AZ Alkmaar hij woensdagavond aan de aftrap kan verwachten. De amateurvereniging staat in de achtste finale van de KNVB beker tegenover de Eredivisie-club.

"Ik kan slechts gissen met welke opstelling AZ op het veld zal verschijnen. Het heeft zelfs geen zin om elf namen op het bord te zetten. Die club heeft een selectie van 22 spelers en bovendien staat Jong AZ dik bovenaan in de Tweede Divisie. Het potentieel daar is zo enorm groot", vertelt de eindverantwoordelijke tegenover Voetbal International.

"Ik heb regelmatig de vraag gekregen of ik op voorhand kan genieten van een bekerduel met AZ. Dat vind ik lastig, want ik wil in zo'n wedstrijd in eerste instantie voorkomen dat we met 6-0 of 7-0 afgeslacht worden. Ik wil ook dat we voetballend iets laten zien in Alkmaar, dat we er niet alleen voor spek en bonen zijn."

Van den Berg nam een kijkje bij Excelsior tegen AZ. "Was onder de indruk van die ploeg. AZ is gewoon een topclub in Nederland. Dat heeft de wedstrijd vorige week in de Europa League tegen Zenit St. Petersburg wel bewezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner