14.12.2016 14:17

Manu mag gratis vertrekken bij Brighton

Elvis Manu heeft een gesprek gehad met de clubleiding van Brighton & Hove Albion en de 23-jarige aanvaller heeft te horen gekregen dat hij in januari op huurbasis mag vertrekken.

Manu kwam dit seizoen tot twee competitiewedstrijden bij Brighton & Hove Albion, dat op dit moment koploper in de Championship (tweede niveau) is. "Het was een goed gesprek. Brighton is een grote club. Het stadion, het trainingscomplex. In alles is het een Premier League-club. Het enige doel is om dit jaar te promoveren en daar hebben ze ook de spelers voor. Ik ben buiten de boot gevallen. De club begrijpt mijn situatie en heeft gezegd dat ik verhuurd mag worden. Het goede nieuws: niemand hoeft iets te betalen. Ik mag gratis verhuurd worden."

Manu ziet een terugkeer naar Nederland zitten. "Ik ken de Eredivisie en de Eredivisie kent Elvis Manu", vervolgt de aanvaller tegenover Voetbal International. "Ik heb het laten zien bij Feyenoord en Cambuur. Ik heb zelfs in Europa bewezen dat ik het kan. Een terugkeer naar Nederland zou goed zijn voor mijn carrière. Ik ben fit. Ik train bijna dagelijks twee keer. Bovendien heb ik wedstrijden gespeeld in het tweede elftal en train ik voor mezelf. Ik ben direct inzetbaar. Het zou geweldig zijn als ik in de voorbereiding aan kan sluiten bij een club. Dan kan ik wat oefenwedstrijden spelen en ben ik als de competitie begint direct inzetbaar. Ik ben nog altijd gretig."

De aanvaller weet dat een terugkeer naar Feyenoord onwaarschijnlijk is. "Ik ga niet openlijk solliciteren voor een plekje bij Feyenoord. In Nederland weten ze wat ik kan. Ik ben inmiddels 23 jaar en wil gewoon wekelijks spelen. Het komende half jaar wil ik laten zien dat ik het nog niet verleerd ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner