14.12.2016 19:18

Room uit voorzorg aan de kant bij bekerduel

Eloy Room (l.) en Guram Kashia  (r.)verlaten teleurgesteld het veld van het GelreDome na een pijnlijke 1-2 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. (13-08-2016)
Eloy Room (l.) en Guram Kashia (r.)verlaten teleurgesteld het veld van het GelreDome na een pijnlijke 1-2 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. (13-08-2016)

Bij de Arnhemmers staat er voor het eerst sinds 23 september 2015 een andere keeper dan Eloy Room onder de lat. De international van Curaçao kampt met een lichte blessure. De Deen Michael Tørnes is zijn vervanger.

Verder brengt Vitesse-trainer Henk Fraser in zijn achterlinie enkele wijzigingen door in vergelijking met de elf die afgelopen weekend in Rotterdam wonnen. Centraal in de verdediging neemt Matt Miazga de plaats weer terug in van de licht geblesseerde Michael van der Werff. Ook de Japanner Kosuke Ota staat niet aan de aftrap bij Vitesse wegens een enkelblessure. Zijn plaats wordt ingenomen door Arnold Kruiswijk.

In de punt van de aanval staat vanavond de spits Yuning Zhang. De Chinees, die in de zomer van 2015 overkwam van het Chinese Hangzhou Greentown, staat op het punt om een meerjarig contract te tekenen bij de Arnhemmers. Vanavond staat Zhang voor de derde keer in de basis bij Vitesse.

Aan de kant van de Jodan Boys zijn er, in vergelijking met de vorige bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles enkele nieuwe gezichten aan de aftrap. Middenvelder Martijn Jansen verzamelde twee gele kaarten in de KNVB Beker is daardoor geschorst voor de ontmoeting met Eredivisionist Vitesse. Jodan Boys-trainer Dennis van der IJssel heeft Elliot Pattinama aangewezen als vervanger.

De wedstrijd is vanaf 20.00 uur hier LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner