14.12.2016 19:23

Van den Brom gokt op B-team tegen amateurs

AZ treedt woensdagavond met een grotendeels B-team aan tegen de amateurs van ASWH. John van den Brom doet liefst zeven aanpassingen, daarmee ruimte makende voor debutanten Nick Olij en Calvin Stengs.

De vier spelers die de schifting overleefd hebben, zijn Derrick Luckassen, Ben Rienstra, Muamer Tanković en Robert Mühren. De zeven andere namen zijn nieuw in de ploeg van de Alkmaarders, die met Fred Friday in de spits beginnen. Naast Stengs en Rienstra staat ook basisdebutant Jeremy Helmer aan de aftrap. Helmer viel al even in in de eerste ronde van het bekertoernooi, toen AZ FC Lienden met 1-4 versloeg. In de verdediging zien we nieuwe namen terug in Pantelis Hatzidiakos, Fernando Lewis en Thomas Ouwejan. Debutant Olij vervangt eerste doelman Sergio Rochet.

Waar deze clash voor AZ vooraf eigenlijk een formaliteit is, is het voor derde divisionist ASWH natuurlijk de wedstrijd van het seizoen. De ploeg van het vierde niveau gaat voor meer dan tienduizend mensen op jacht naar een wereldstunt. Dat doet het dan ook met veelal dezelfde namen als in de competitie, waarin het de derde plek bezet. Jack van den Berg heeft zich beperkt tot twee aanpassingen in zijn basiself. Peter Verhoeve krijgt in de defensie de voorkeur boven Mels van Driel, in de aanval mag Ryan van Dijk zijn kunsten etaleren in plaats van Nick Slotboom.

Het duel is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner