15.12.2016 11:32

Klopp neemt het op voor gepasseerde Karius

Liverpool-trainer Jürgen Klopp besloot woensdagavond om doelman Loris Karius te passeren en met Simon Mignolet te beginnen, maar desondanks heeft de Duitse trainer het opgenomen voor zijn landgenoot.

Karius kreeg de afgelopen weken veel kritiek omdat hij een aantal keer in de fout ging. "Ik ben niet geïnteresseerd in druk van buitenaf, ik ben geïnteresseerd in die jongen", aldus Klopp tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel met Middlesbrough (3-0 winst). "Er is geen enkele reden hem te pushen, dan verliest hij zelfvertrouwen."

"Karius heeft veel kwaliteiten die andere keepers maar al te graag zouden willen hebben. We willen spelers beter maken, niet mensen ervan overtuigen dat hij niet slecht is. Ik ken hem erg goed en hij is veel beter dan hij in de laatste twee wedstrijden heeft laten zien. Dit is voor Liverpool een langetermijnproject."

"Ik ben erg blij met onze keepers", vervolgt de Duitse oefenmeester. "De positie onder de lat bij Liverpool is erg goed bezet, daarom is er geen enkele reden iemand onder te grote druk te zetten. Zeker niet als je een doelman als Simon Mignolet hebt, die op de training laat zien een erg goede keeper te zijn. Loris is erg jong en een geweldig talent. Het is niet dat ik hem na één foutje niet meer wil zien. Alles zal uiteindelijk goedkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner