15.12.2016 14:20

Spartanen nemen bekerwedstrijd heel serieus

Bij Sparta Rotterdam beschouwt men het bekerduel met Heracles Almelo niet als tussendoortje. De clubs strijden donderdagavond in Almelo om een plaats bij de laatste acht van het bekertoernooi.

Doelman Roy Kortsmit laat aan RTV Rijnmond weten dat hij de wedstrijd in de achtste finale van de KNVB beker net zo belangrijk vindt als het eerstvolgende competitieduel, uit tegen ADO Den Haag. "Wij willen zo hoog mogelijk eindigen in de beker en de competitie", aldus de 24-jarige goalie.

Aanvaller Thomas Verhaar sluit zich aan bij de woorden van zijn keeper. "Ik denk dat wij geen onderscheid maken in welke wedstrijd belangrijk is en welke minder belangrijk is. Het zijn allebei wedstrijden waar we gaan proberen ons spel te verbeteren en proberen te winnen. De kwartfinale halen is net zo belangrijk als drie punten."

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam in een 2-2 gelijkspel. Verhaar kreeg in de negentigste minuut dé kans om de winnende goal te maken, maar hij verzuimde om vanaf de strafschopstip de 2-3 tegen de touwen te schieten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner