15.12.2016 17:36

Ajax opnieuw met een B-team in de beker

Ajax-trainer Peter Bosz stuurt donderdagavond opnieuw een B-team het veld in. De Amsterdammers begonnen onlangs tijdens het Europa League-duel met Panathinaikos (2-0 winst) en Standard Luik (1-1) met het 'tweede elftal', terwijl Bosz in het bekertoernooi tegen Kozakken Boys (6-1 winst) ook meteen B-elftal begon.

SC Cambuur-trainer Sipke Hulshoff heeft in vergelijking tot het competitieduel met Jong FC Utrecht (4-2 winst) een opmerkelijke wijziging aangebracht aan zijn elftal. Gino Bosz, zoon van Peter Bosz, is zijn basisplaats namelijk kwijt. Marvin Peersman neemt zijn plaats in de defensie over. Ook doelman Harm Zeinstra zal niet spelen, Leonard Nienhuis is zijn vervanger.

Routinier Diederik Boer staat donderdagavond onder de lat bij de Amsterdammers, terwijl Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Nick Viergever en Mitchell Dijks in de verdediging staan. Viergever speelt tegen SC Cambuur, omdat hij geschorst is voor het competitieduel met PSV. Op het middenveld krijgen Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri het vertrouwen, terwijl voorin Vaclav Černý, Mateo Cassierra en Pelle Clement het mogen laten zien.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner