15.12.2016 22:38

El Azzouzi leidt Sparta naar de kwartfinales

V.l.n.r: Kenneth Dougall, Loris Brogno, Paco van Moorsel en Zakaria el Azzouzi vieren de 0-1 in het bekerduel met Heracles Almelo. (15-12-2016)
V.l.n.r: Kenneth Dougall, Loris Brogno, Paco van Moorsel en Zakaria el Azzouzi vieren de 0-1 in het bekerduel met Heracles Almelo. (15-12-2016)

Sparta Rotterdam gaat als laatste ploeg de koker in voor de loting van de kwartfinale van de KNVB beker. Een hattrick van Zakaria el Azzouzi leidde de Rotterdammers voorbij Heracles Almelo (0-3), waar Lerin Duarte de rode kaart kreeg.

De eerste 45 minuten bleek dat de Eredivisieranglijst geen leugens heeft wat betreft de verhouding tussen Heracles en Sparta. De ploegen worden na zestien duels gescheiden door slechts één schamel puntje en toonden ook in de KNVB beker gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Thomas Verhaar mocht enkele keren uithalen namens Sparta, terwijl Samuel Armenteros namens Heracles een opgelegde kans miste, na een voorzet vanaf de linkerflank.

Het betekende dat de ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen. Dat deed Sparta echter wel met een speler meer dan de Heraclieden. Lerin Duarte werd na een halfuur spelen van het veld gestuurd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De middenvelder gaf Loris Brogno een tikje bij een opstootje en kon inrukken.

De man-meer-situatie werd in het tweede bedrijf uitstekend uitgebuit door Sparta. Het was Zakaria el Azzouzi die zich kroonde tot man van de wedstrijd voor de Rotterdammers. De aanvaller kopte in de 48e minuut knap in de rechterhoek na een goede voorzet van Verhaar (0-1) en verdubbelde de marge ruim tien minuten later door een rebound binnen te lopen na een gekeerd schot van Brogno (2-0).

Nadien zakte Sparta wat meer in. Heracles kon op haar beurt geen slotoffensief op gang brengen en moest kort voor tijd lijdend toezien hoe El Azzouzi zijn hattrick completeerde. Een voorzet van Denzel Dumfries kon de spits in volledig vrijstaande positie tegen de doeltouwen werken (0-3).

Dat betekent dat Sparta als laatste ploeg kan worden toegevoegd aan de koker voor de loting van de kwartfinale van de KNVB beker, die donderdagavond nog verricht zal worden. De overige zeven ploegen die nog kans maken zijn FC Volendam, sc Heerenveen, FC Utrecht, Vitesse, AZ, Feyenoord en SC Cambuur.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner