16.12.2016 09:00

Diemers geen captain meer: "Was even pijnlijk"

Mark Diemers baalt na de nederlaag van De Graafschap tegen RKC Waalwijk. (25-11-2016)
Mark Diemers baalt na de nederlaag van De Graafschap tegen RKC Waalwijk. (25-11-2016)

Mark Diemers steekt op dit moment niet zo lekker in zijn vel bij De Graafschap. De middenvelder raakte vorige week zowel zijn basisplaats als zijn aanvoerdersband kwijt. Diemers is daar niet over te spreken.

"Het was wel even pijnlijk. Ik zag het ook niet aankomen", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Ik heb de trainer ook duidelijk gemaakt wat ik ervan vond. Dat weet hij nu wel denk ik en het is ook helemaal geen geheim dat ik het er totaal niet mee eens ben. Maar ik kan niet meer doen dan keihard trainen. Dat heb ik gedaan. Wat de trainer vindt moet hij zelf weten. Ik laat me in die zin niet beïnvloeden."

Interim-trainer Jan Oosterhuis nam de beslissing om de aanvoerdersband af te pakken. Diemers is blij met de aanstaande komst van Henk de Jong. Zij werkten in het verleden succesvol samen bij SC Cambuur. "Een positieve man met een goede voetbalvisie. Hij speelt aanvallend voetbal zoals dat hier thuis ook hoort. Nee het verbaast me niet dat hij dat net ook al tegen een paar supporters heeft gezegd."

De Jong moet De Graafschap waar in een positieve flow krijgen in de Jupiler League. De Doetinchemmers presteren teleurstellend met een zestiende plek na achttien wedstrijden. Een periodetitel lijkt daardoor nog de enige optie om promotie naar de Eredivisie af te kunnen dwingen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner