16.12.2016 09:36

Zaak Corona beïnvloedt situatie FC Twente niet

Jesús Corona maakt de 1-1 en is daar zeer blij mee tijdens Vitesse - FC Twente. (07-12-2014)
Jesús Corona maakt de 1-1 en is daar zeer blij mee tijdens Vitesse - FC Twente. (07-12-2014)

Commercieel en technisch directeur Jan van Halst geeft aan dat de recente ontwikkelingen rondom Jesús Corona geen invloed hebben op de financiële positie van de club. De zaakwaarnemer van de Mexicaan claimt nog recht te hebben op minimaal zes miljoen euro.

"Inmiddels is FC Twente verwikkeld in een procedure bij het CAS met betrekking tot een bedrag dat de zaakwaarnemer van Corona vordert. FC Twente wil dit bedrag alleen betalen, als zij honderd procent zekerheid heeft dat er geen onregelmatigheden rondom deze transfer hebben plaatsgevonden of plaatsvinden. Voor de duidelijkheid: deze zaak heeft geen nieuwe financiële consequenties voor FC Twente", geeft Van Halst aan op de website van Twente.

"De verplichtingen staan opgenomen in de jaarrekening. Zelf vordert FC Twente van de Saoedische club Al-Nassr een bedrag met betrekking tot de transfer van Youness Mokhtar. Die zaak dient bij de FIFA. Al met al dossiers die veel tijd en energie kosten, maar die we willen ophelderen en afsluiten. De ingezette lijn van strakke financiële kaders en gedisciplineerd beleid blijven we onverminderd doortrekken."

Categorie-indeling
De Tukkers verwachten op korte termijn terug te gaan naar de veiligere categorie 2. "Zoals eerder aangegeven geven de cijfers het vertrouwen dat we de stap naar categorie 2 gaan zetten. Als dat een feit is, wacht ons de volgende cruciale stap in de gezondmaking. Namelijk: het verkrijgen van de gemeentelijke garantie ter grootte van maximaal 32 miljoen euro, ook absoluut noodzakelijk voor een gezonde toekomst van FC Twente."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner